omarska-borac-kd-1Fudbaleri Omarske, predvođeni maestralnim Vedranom Panićem, koji je postigao pet golova, a na svom jesenjem saldu ima ukupno 12, na naljepši način oprostili su se od svojih navijača, ubjedljivom pobedom nad ekipom Borca iz Kozarske Dubice od 7:1(3:1).

Izabranici Milenka Vulete prvi dio prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad okončali su na trećem mjestu sa 28 bodova, sedam manje od lidera banjalučkog Željezničar Sport tima i jednim manje od drugoplasirane novogradske Slobode.

Potvrdili su kontinuitet dobrih igara iz protekle sezone, koju su okončali na drugoj poziciji, iako ih je ovog ljeta napustio prvi strijleac Ognjen Jaćimović.

Ipak, Panić je, uz svoje raskošno fudbalsko znanje, potvrdio i izuzetne realizatorske sposobnosti.

omarska-borac-kd-2Trijumf domaćih najavljen je u 10.minutu, kada je upravo sjajni napadač Panić uposlio Borislava Grahovca u kaznenom prostoru rivala koji je potom oboren, da bi Darko Zdjelar, sigurnim izvođenjem udarca sa „bijele tačke“ obilježio svoj 22. rođendan za vođstvo od 1:0.

Nažalost, trener rivala Vlado Kotur mogao je u ovom susretu da računa na samo 11 igrača, a prvi put, umjesto među stativama, u svojoj 38.godini u polju se našao rezervni golman Zoran Mijić, što je pomalo i u otvaranju ovog odmjeravanja snaga unijelo dozu opuštenosti među Omarščane.

U 15.minuti Predrag Pralica koristi nepažnju zadnje linije i kao najbolji strijelac svog tima, četvrtim ovosezonskim pogotkom poravnava na 1:1.

Junak ove fudbalske priče, četiri minuta kasnije, pokazuje svoje golgetersko umijeće kada je u kaznenom prostoru gostiju iz Kozarske Dubice na oko 12-13 metara iskosa sa desne strane prihvatio loptu i majstorski, „lažnjakom“ gotovo „otresavši“ na travu svog čuvara, šalje „projektil“ u suprotan ugao za 2:1.

vedran-panicMotivisani Pana je u 33.minuti ponovo pogodio i postavio konačan ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku, već u 47.minuti, kada ga je u naletu oborio Nikola Pekić, uzeo loptu i iz penala pogodio lijevi donji ugao Emira Krivdića.

Vrijedi napomenuti da njega nije bilo na golu Dubičanaca, doživjeli bi pravu katastrofu, s obzirom da je u nekoliko navrata kada su već svi pomislili da će mu se mreža zatresti, sjajno intervenisao.

Igrao se 56.minut kada je Darko Romanić na oko 18 metara primirio loptu i rezantnim šutem poslao u desni ugao za 5:1.

Do kraja Omarska je napadala i pored činjenice da je bilo izmjena, a posebno su sa bočnih pozicija, Vladan Anđić po lijevoj i Aleksandar Višić na suprotnoj strani nosili najveći teret.

Još u dva navrata, u 61. i 74.minuti, Panić se upisao u listu strijelaca i tako ostvario podvig koji još niko nije uspio u istoriji ovog zaista uzornog fudbalskog kluba, dugoj 43 godine.

Naime, do sada nijedan igrač, iako je bilo velikih asova, nije postigao pet golova u jednoj zvaničnoj utakmici.

Na kraju postavlja se jedno logično pitanje.

Uz činjenicu ko je sve u protekloj deceniji dobijao priliku u Rudar-Prijedoru, pogotovo uz podatak da je prošao selekcije mlađih kategorija „rudara sa Sane“, nameće se pitanje za „odgovorne“, kako za Panića nije bilo mjesta u redovima ove ekipe.

Omarska: Borac 7:1(3:1)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 100
Sudija: Bojan Vujanović (Gradiška) 8
Strijelci: Zdjelar (iz jedanaesterca) u 10., Panić u 19., 33., 47. (iz jedanaesterca), 61. i 74. i Da.Romanić u 56. za Omarsku, a Pralica u 15.minuti za Borac
Žuti kartoni: D.Nišević (Omarska), Pekić, Pušibrk, Dedić (Borac)

OMARSKA:
Jokić -, N.Nišević 7, Zdjelar 8 (od 79. Dejan Z.Romanić -), B.Romanić 7, D.Nišević 7, Da.Romanić 8 (od 75. Stojnić -), Dejan N.Romanić 7,5, Panić 10, Grahovac 7 (od 75. Gavranović -), Anđić 8, Višić 8

BORAC:
Krivdić 6,5, Pekić 5, Dedić 5,5, Mijić 6, Burazor 6, Radaković 5,5, Pralica 6, Đenadija 5,5, Koruga 5, Jaćimović 5, Pušibrk 5,5

Igrač utakmice: Vedran Panić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska